lørdag 15. mars 2014


YouTube-video

Her er effektfull liten kanadisk film som jeg bruker å vise elevene, i forbindelse med tema bærekraftig utvikling og miljø i naturfag:



Jeg skulle gjerne hatt norsk eller engelsk tekst på faktaopplysningene i filmen (de fleste av oss er ikke så stødige i fransk), men jeg synes likevel det er en fin liten tankevekker å bruke. Vi har alle et ansvar, og hvor flinke er hver og en av oss til å ta vår del av ansvaret?



2 kommentarer:

  1. God film. Fordi den er så virkelighetsnær?
    Oversettelsen kan du kanskje få noen elever/lærere som har fransk til å ta? Så kan elevene dine lage samme film med plakater på norsk i skolens kantine eller på et kjøpesenter eller ...?
    Får elevene jobbe med bilder/film, lærer de også fagstoffet bedre. Hvorfor?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg har også erfart at når elevene får jobbe med film eller bilder lærer de fagstoffet bedre. De må planlegge på forhånd, sette seg godt inn i det de skal dokumentere, og selve arbeidsformen blir både motiverende og engasjerende, etterhvert som produktet tar form.

      I faget Prosjekt til fordypning har naturbrukselevene i LOSA ofte brukt bilder, og noen ganger film, for å dokumentere det de arbeider med når de er ute i praksis. En fin variasjon fra alt det skriftlige arbeidet. Selv husker jeg svært godt en storylineoppgave om sosialisering som vi hadde da jeg tok PPU1, det jeg jobbet med i denne oppgaven kommer jeg nok aldri til å glemme.

      Slett